Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

TIPS TUKAR WARNA WHATSAPP WHATSAPP

  Perkembangan teknologi menjadikannya mudah di semua sektor kehidupan.Termasuk dalam hubungan komunikasi dengan hasil teknologi dalam bentuk telefon pintar. Semasa digunakan, telefon pintar kemudian dapat memuat turun pelbagai jenis aplikasi sesuai keperluan. Salah satu aplikasi yang paling popular untuk pengguna Android ialah WhatsApp.

Terdapat banyak ciri yang disediakan oleh WhatsApp dalam mengakses mesejnya agar lebih menarik dan memanjakan pengguna anda. Antaranya, Emoticon, Check Notifications, GIF, dan Stickers yang siap menemani anda dalam aktiviti berbual agar lebih menarik dan tidak membosankan.

Bercakap mengenai ciri, ternyata banyak orang tidak tahu bahawa anda masih boleh mendapatkan ciri lain yang tidak anda dapati secara langsung dalam aplikasi ini.

Contohnya menukar warna teks. Ini tentu membuat anda bosan melihat warna ujian itu sahaja. Tetapi jangan risau, anda boleh mengubahnya, ini berbeza dengan huruf tebal dan miring.

Dalam langkah menggunakan ciri warna artikel ini, anda perlu memasang aplikasi pihak ketiga terlebih dahulu.

Ingin tahu aplikasi apa yang boleh anda gunakan? Lihatlah!

TEKS FANCY

Fancy Text adalah aplikasi yang memungkinkan anda mengubah warna teks, menyediakan banyak emoji, dan ada juga fitur untuk mengubah ukuran fon. Boleh mengimbas teks hanya melalui kamera, memberikan lebih daripada 130 gaya fon percuma, dan banyak kelebihan lain. Anda boleh memuat turunnya secara percuma di PlayStore.

Untuk menggunakan Fancy Text, muat turun dan pasang aplikasi Fancy Text dari Google PlayStore. Selepas itu, buka dan klik menu Fancy Text

Selepas itu taipkan ayat yang anda mahukan di kotak di atas. Kemudian ubah warna teks, ketuk ikon Gear untuk memasuki menu Tetapan

Selain dapat mengubah warna, dalam menu pengaturan ini Anda juga dapat menggunakan font yang tersedia di Fancy Text

Selesai mengedit ayat lebih awal, segera klik menu Three Dots. Nanti akan ada beberapa pilihan, klik WhatsApp. Dan pilih Kenalan WhatsApp yang ingin anda hantar teksnya.

TEKS BIRU

Aplikasi seterusnya adalah Teks Biru. Aplikasi ini hanya boleh menukar teks menjadi biru sahaja. Dalam aplikasinya, Teks Biru mempunyai 2 varian tema, cahaya & gelap yang indah. Walaupun hanya memiliki satu jenis warna, Teks Biru juga menyediakan fitur papan kekunci yang dapat menggantikan papan kekunci lalai pada telefon pintar anda.

Menggunakan Teks Biru, kali pertama anda perlu memuat turun dan memasangnya di PlayStore. Kemudian buka aplikasi. Nanti akan ada ruangan Teks untuk anda memasukkan ayat yang anda mahukan di bahagian atas menu.

Sekiranya anda selesai menaip teks, kemudian segera klik Tukar, dan salin teks dengan menekan lama dan klik Salin.

Seterusnya, tampal teks ke lajur sembang WhatsApp yang anda mahukan. Secara sederhana, anda boleh mengaktifkan Ciri Papan Kekunci mereka di bahagian Persediaan atau Tetapan pada aplikasi Teks Biru.

TEKS

Teks Seni dapat menghiasi teks anda menjadi menarik dengan cepat dan mudah, dengan mengubah bentuk huruf dan warna teks. Selain itu, Art Text juga boleh digunakan di banyak media sosial. Contohnya WhatsApp, Telegram, WeChat, LINE, dan sebagainya.

Untuk menggunakan TExart, pasang Teks Seni terlebih dahulu di Google PlayStore di sini. Sekiranya anda baru membukanya. Di menu utama aplikasi, anda boleh memasukkan perkataan secara langsung di ruangan Submit Text. Sekiranya anda ketik OK.

Untuk dapat mengubah warna ayat, anda cukup tekan pilihan Change Color untuk memilih warna yang anda suka. Anda juga dapat mengubah fon, mengedit teks lagi, dan menambahkan susun atur teks ke pilihan yang ada

Akhirnya, ketik Hantar ke WhatsApp di kanan atas menu.

Semoga bermanfaat. Teknologi ucapan! Nah, dengan cara ini anda boleh menukar warna pada tulisan Whatsapp anda. Dengan cara ini tulisan anda akan lebih menarik dan unik untuk dilihat oleh orang lain.

Post a Comment for "TIPS TUKAR WARNA WHATSAPP WHATSAPP"