Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

TIPS RESET VIVO S1 DAN VIVO S1 PRO

 Adakah anda keliru kerana Vivo S1 anda mempunyai masalah? Tenang, Gaes. Sama ada Vivo S1 atau Si Pro masih boleh diperbaiki dengan beberapa cara yang akan dikongsi dalam artikel ini.

Ketika dilancarkan pada tahun 2019, Vivo S1 Pro hadir dengan layar Super AMOLED yang mempunyai layar yang membentang di kawasan seluas 6.39 inci dengan nisbah 19.5: 9 dan FHD + 1080 x 2340. Telefon pintar ini juga mempunyai bateri dengan kapasiti yang cukup besar, iaitu 3700 mAh.

Di samping itu, Vio S1 Pro juga dilengkapi dengan persediaan kamera Triple 48 MP + 8 MP + 5 MP dan kamera selfie 32 MP.

Mempersembahkan bergaya dan mewah, Vivo S1 Pro menggunakan antara muka FuntouchOS 9 berdasarkan Android 9.0 Pie yang menambah keindahannya.

Sebaliknya, telefon pintar ini juga dikuasakan oleh chipset Snapdragon 675 yang menggunakan pemproses Octa-Core 2 GHz yang digabungkan dengan 8GB RAM, menjadikan Vivo S1 Pro lebih dipercayai untuk multitasking. Tambahan, storan dalaman 128GB tersedia serta grafik pemproses Adreno 612.

Telah terbukti, Vivo adalah jenama dengan pengguna terbanyak di Indonesia. Walaupun begitu, pengeluaran telefon pintar tidak selalu bebas dari masalah Android pada umumnya, seperti hang dan bootloop.

Penyelesaian kerosakan ini adalah kaedah termudah untuk melakukan reset. Oleh itu telefon pintar Vivo anda akan menjadi seperti baru lagi.

Sekiranya anda tidak tahu, berikut akan ditulis dengan langkah-langkah untuk menetapkan semula telefon pintar Vivo S1 / Viso S1 Pro.

Dalam perbincangan ini, terdapat 2 cara yang boleh anda lakukan untuk menetapkan semula telefon pintar Vivo S1 atau Vivo S1 Pro. Yang pertama adalah tetapan semula kilang melalui menu Tetapan dan yang kedua adalah Reset Keras melalui menu Pemulihan.

Cara? Lihatlah!

TETAPAN SEMULA KILANG

Pada dasarnya melakukan cara ini cukup mudah. Tetapi pertama, anda harus membuat sandaran data penting anda. Boleh dipindahkan ke flash atau laptop kerana akan hilang semasa proses reset.

Anda boleh melakukan kaedah ini untuk menetapkan semula Vivo S1 atau Vivo S1 Pro.

Untuk menetapkan semula, langkah pertama anda mesti pergi ke Tetapan pada Vivo S1 Pro anda. Kemudian klik Lagi tetapan.

Seterusnya klik pada Sandaran dan tetapkan semula. Dan ketik pilihan Padam semua data.

Langkah seterusnya, anda mengklik butang Bersihkan sekarang di bahagian bawah. Kemudian klik pilihan Padam semua. Selepas itu Vivo S1 Pro akan dimulakan semula.

Akhirnya, anda hanya perlu menunggu sehingga proses penetapan semula kilang selesai, akan memakan masa beberapa minit. Dan apabila tetapan semula kilang selesai, telefon pintar anda akan kembali ke tetapan kilang.

TETAPAN SEMULA

Cara kedua adalah melakukan hard reset. Sebelum ini, anda mematikan Vivo S1 Pro ini. Kemudian anda tunggu beberapa saat sehingga ia benar-benar mati.

Jika ya, tekan butang Naikkan Volume dan Kuasa bersama-sama, kemudian lepaskan jika anda telah memasuki Mod Fastboot.

Kemudian klik pilihan Recovery mode dengan menekan butang Volume turun dan memilihnya dengan menekan butang Power.

Sekiranya anda sudah berada dalam Pemulihan Vivo, klik Lap Data yang mengikut urutan 2 dari atas. Selepas itu terdapat 2 pilihan Wipe Data dan Wipe Cache Partition.

Mula-mula Lap data terlebih dahulu. Nanti pemberitahuan akan muncul "Hapus Data? operasi tidak dapat diterbalikkan ". Kemudian klik butang Lap Data.

Sekiranya data penghapusan selesai, pemberitahuan yang berjaya akan muncul, ketuk butang OK, kemudian klik Wipe Cache Partition.

Selepas pemberitahuan "Wipe Cache Partiton? operasi tidak dapat diterbalikkan "apabila anda mengklik butang Wipe Cache Partition

Sekiranya ada, klik butang Kembali dan akhirnya ketik pilihan Reboot.

Semoga bermanfaat. Teknologi ucapan! Baiklah, kemudian telefon pintar Vivo anda akan dimulakan semula, sila tunggu beberapa minit. Sekiranya anda berjaya memasuki menu Persediaan, ini bermakna anda berjaya menetapkan semula Vivo S1 Pro.

Post a Comment for "TIPS RESET VIVO S1 DAN VIVO S1 PRO"